Hlavní obsah

Valaši vyhlásili Bolkovi Polívkovi válku

Právo, Josef Gabzdyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VALAŠSKO

Po šestiletém klidu zbraní se opět naplno rozhořela valašská válka mezi představiteli projektu Valašského království a hercem Bolkem Polívkou. Správce pomyslného mocnářství Tomáš Harabiš vyzval nótou Polívku, aby se přestal nazývat valašským králem a zneužívat tak jejich myšlenky. Polívka podle vyjádření svého manažera chystá pádnou odpověď.

Článek

První velké rozpory se objevily v roce 2001. "Od té doby jsme přerušili spolupráci a Bolka si nevšímali, ale v poslední době přibývá jeho mediálních útoků a zasahování do našich práv," vysvětlil Harabiš a vyjmenoval několik příkladů: "Někde u Blanska Polívka pasoval piloty valašské královské letky, přitom letku už máme. Na Trnkobraní měl nějakou valašskou vládu a nyní jsme se dozvěděli, že o víkendu máme akci v Trenčíně, ale ve skutečnosti to je aktivita Polívky."

Zástupci Valašského království se proto domnívají, že Polívka a jeho lidé poškozují jejich projekt, který se deset let stará o rozvoj cestovního ruchu v Beskydech, a dokonce tím porušují české zákony. "Boleslav Polívka nemá žádná práva vystupovat jako zástupce Valašského království, tudíž ani jako jeho král," konstatoval Harabiš v otevřené výzvě, kterou poslal i Polívkovi na farmu v jihomoravských Olšanech. Herec se mu telefonicky ozval, vyjasňovali si stanoviska, ale k dohodě nedošli. "Nejsme jako on mediální hvězdy, ale určitě se nebudeme krčit v koutku," dodal Harabiš.

Podle manažera olšanské farmy Marka Zouhara chystá Polívka otevřený dopis, který rozešle médiím. "Výzvu jsme dostali a pochopitelně odmítáme, že se na něčem přiživujeme. Když se řekne valašský král, tak se všem lidem vybaví Bolek Polívka. Díky němu si veřejnost pamatuje Valašské království. Kde ti lidé, co nyní píší výzvy, byli, když na vizovickém Trnkobraní dvacet tisíc lidí Bolkovi aplaudovalo? Zbytečně popisují stohy papíru," konstatoval.

Harabiš a jeho spolupracovníci se však nehodlají vzdát. "Nejsme jeho poddaní. Vážně uvažujeme o tom, že příští rok zvolíme opravdového valašského krále," uvedl Harabiš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám