Hlavní obsah

V USA padl rekordní jackpot 38 miliard

Aktualizováno

Ve Spojených státech padl rekordní jackpot, když v loterii Powerball získala zatím neznámá trojice výherců dosud nejvyšší výhru 1,59 miliardy dolarů (asi 38 miliard korun).

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Obchod 7-Eleven, kde se prodal vítězný tiket, získá milión dolarůVideo: Reuters

 
Článek

Vítězná čísla byla 4, 8, 19, 27, 34 a tzv. číslo Powerball 10. Výherce musel trefit všech šest čísel.

Mluvčí kalifornské pobočky loterijní společnosti Alex Traverso uvedl, že výherní tikety byly prodány kromě Los Angeles také na Floridě a v Tennessee. To znamená, že o výhru se podělí nejméně tři lidé.

Jeden z vítězných tiketů byl prodán ve čtvrti Chino Hills na východním předměstí Los Angeles, napsala agentura Reuters. Konkrétně šlo o obchod 7-Eleven, který podle pravidel loterie získá za prodej vítězného tiketu bonus jeden milión dolarů (24 miliónů korun). Tah se uskutečnil ve floridském městě Tallahassee.

Podle pravidel americké loterie by jediný výherce získal částku 930 miliónů dolarů, pokud se rozhodne vybrat výhru okamžitě a v hotovosti. Na plnou částku 1,59 miliardy má nárok v případě, že se rozhodne pro splátky rozložené do 29 let. Pravděpodobnost výhry byla podle loterijních statistiků jedna ku 292 miliónům.

Foto: Philip Sears, Reuters

Moderátor Sam Arlen při tahu vítězných čísel Powerballu

Dosud nejvyšší výhru v Powerballu získala v květnu 2013 čtyřiaosmdesátiletá penzistka z Floridy, na kterou čekalo 590,5 miliónu dolarů. Zatím nejvyšší loterijní výhra na území Severní Ameriky padla v březnu 2012. V konkurenční hře Mega Millions bylo v jackpotu 656 miliónů dolarů, které si rozdělilo několik výherců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám