Hlavní obsah

V ulicích New Yorku se objevily garáže pro psy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bojíte se nechat svého psa na ulici, zatímco nakupujete? V New Yorku tuto svízel vyřešili originálním způsobem - v ulicích Brooklynu instalují speciální „garáže”, v nichž mohou lidé zvíře na určitou dobu nechat. Ty dokonce disponují internetovým připojením a kamerou, aby lidé mohli čtyřnohého přítele po celou dobu na dálku sledovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V ulicích New Yorku se objevily garáže pro psyVideo: Reuters

 
Článek

Zakladatelka projektu je Chelsea Brownridgeová ze Severní Karolíny. Ta byla naštvaná, že svého psa Winstona musela stále častěji nechávat doma, protože ve spoustě podnicích mají zvířata vstup zakázán. A tak ji napadl Dog Parker.

Jde o speciální psí boudu, která je vybavena vysokorychlostním internetovým připojením, díky němuž mohou majitelé svému psovi na dálku třeba měnit v příbytku teplotu, nebo se na něj dívat prostřednictvím zabudované kamery.

Garáž je údajně sestrojena tak, aby se pes uvnitř cítil co nejpohodlněji. Při vývoji prý Brownridgeová spolupracovala s řadou veterinářů.

Aby obyvatelé New Yorku mohli tuto službu využívat, musí se zaregistrovat na internetu, nebo si stáhnout do mobilu patřičnou aplikaci. Tam najdou mapu, která jim ukáže veškeré garáže, které se ve městě nacházejí. První týden služba není zpoplatněná, poté si firma začne účtovat 30 centů (asi sedm korun) za minutu.

Plánuje rozšíření

Firma rovněž usiluje o spolupráci s místními podniky, snaží se přemluvit jejich majitele, aby si psí garáže pořídili před vchod. Když zájem projeví, musí pak firmě platit 50 dolarů (zhruba tisíc korun) měsíčně.

Obyvatelé si novinku prozatím pochvalují. „Můžu vzít Cinnamon kamkoli s sebou, takže ji můžu rovnou vyvenčit. Zatímco nakupuju, ona si hezky odpočine. Vím, že je tam v bezpečí, a to je důležité,“ prozradila agentuře Reuters Thea Domberová, jedna z prvních uživatelek.

Momentálně je po celém Brooklynu 45 psích garáží, firma však plánuje rozšíření i do jiných newyorských čtvrtí. V příštím roce chce navíc expandovat i do jiných států.

Reklama

Výběr článků

Načítám