Hlavní obsah

V troskách domu na Bahamách našli po měsíci živé štěně, pojmenovali ho Zázrak

Novinky, pal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Záchranářům ze stanice jménem Big Dog Ranch Rescue se podařilo najít živé štěně v troskách zhroucené budovy měsíc poté, co hurikán Dorian zpustošil část Bahamských ostrovů. Psa, kterého pojmenovali „Miracle“ (Zázrak), našli v pátek v Marsh Harboru pomocí dronu s infračervenou detekcí.

Foto: AP

Hurikán Dorian udeřil na Bahamy začátkem září, zabil desítky lidí a další stovky jsou nezvěstné. Hromadné evakuace vedly k opuštění bezpočtu domácích zvířat (Ilustrační foto).

Článek

Mluvčí záchranářů Chase Scott řekl pro CNN, že Miracle byl polomrtvý a uvězněný pod rozbitým sklem, klimatizační jednotkou a troskami budovy.

„Jednoroční štěně smíšeného původu přežilo pouze na dešťové vodě a bylo tak vyhublé, že ani nemohlo chodit,“ řekl Scott.

Satelitní záběry ukazují zkázu Baham

Amerika

Když ho však záchranáři objevili, zvládlo je pozdravit zavrtěním ocasu. Nyní psovi poskytují péči a až se plně uzdraví, bude připraven k adopci, pokud se o něj nepřihlásí jeho majitelé.

Organizace se pokouší vracet mazlíčky zpátky do jejich rodin

„Podařilo se nám vrátit domácí mazlíčky do rodin, které si myslely, že jejich zvířata zemřela nebo se během evakuace před hurikánem ztratila. Náš projekt těmto rodinám dává novou naději, že se se svými zvířecími přáteli dají znovu dohromady,“ řekl Scott.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

❤️🐾BDRR’s MIRACLE🐾❤️ Miracle & BDRR’s President & Founder, @lauree.simmons, have had quite a Sunday. This sweet boy is not only famous, but a survivor. And so many people want to know him! That’s why he has had so many interviews today! You can follow his progress of gaining strength by following our social media channels. Miracle is now enjoying a lazy Sunday full of love, water, & food! He’s very weak and anemic from about 3 weeks of surviving off rain water. 🥺 He’s definitely got a long road to recovery ahead. He will need physical therapy and a lot of help and strength so he can fully walk again. Our wonderful medical team is monitoring him and keeping him as comfortable as possible. We love you, Miracle!!! ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ . . #Miracle #Miraclethedog #BDRRMiracle #MiracleBDRR #BDRR #BigDogRanchRescue #Survivor #OurMiracle #roadtorecovery #ilovedogs

Příspěvek sdílený Big Dog Ranch Rescue (@bigdogranchrescue), Říj 6, 2019 v 2:16 PDT

Hurikán Dorian udeřil na Bahamy začátkem září, zabil desítky lidí a další stovky jsou nezvěstné. Hromadné evakuace vedly k opuštění bezpočtu domácích zvířat. Big Dog Ranch Rescue dosud zachránil 139 psů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám