Hlavní obsah

V SuperStar se točí milióny

Novinky, Korzo/P

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LONDÝN

Třiačtyřicetiletý londýnský podnikatel Simon Fuller dokáže proměnit ve zlato příslovečnou hroudu bláta. Duchovní otec světové soutěže, která u nás probíhá pod názvem Česko hledá SuperStar, se díky svému nápadu stal jedním z nejbohatších osobností britského zábavního průmyslu.

Foto: Pavel Čempěl

Velikonoční jarmark má v Bohumíně dlouhou tradici.

Článek

Jen během uplynulého roku vzrostlo jeho jmění z původních 135 na 330 miliónů eur (v přepočtu na více než miliardu korun). Vyšvihl se tak na pátou příčku žebříčku nejlépe vydělávajících představitelů hudební scény v ostrovní říši.

"Pokaždé, když některá z televizních společností zařadí jím vytvořený formát do vysílání, zvýší se příliv peněz na jeho konto," zdůrazňuje list Sunday Times.

Vydělal si i kritik

Vedle Simona Fullera je SuperStar slušným zdrojem příjmů také pro neúprosného kritika poměrů v moderní pop-music, čtyřiačtyřicetiletého Simona Cowella. Spolupráce na soutěži vysílané v USA mu vynesla přes 45 miliónů eur.

Ačkoliv se oba pyšní závratnými výdělky, ani jeden se zatím nestal nejbohatší osobností britské hudební scény. Tou je nově Clive Calder, který prodejem nahrávací společnosti Zomba, zastupující mimo jiné zpěvačku Britney Spearsovou, získal 1,8 miliard eur. Po šesti letech tak z čelní příčky vytlačil spoluzakladatele Beatles, jednašedesátiletého Paula McCartneyho.

Reklama

Související články

Česko hledá SuperStar

Televizní soutěž "Česko hledá Superstar", kterou bude od února do června vysílat TV Nova, odstartovala. Prozatím se konají konkursy. Z ostravských kandidátů...

Osvaldová: SuperStar si možná vypijeme

Textařka Gábina Osvaldová se soutěží Česko hledá SuperStar vydala jakožto porotkyně takřka na křížovou výpravu. Týden co týden je vidět na televizní obrazovce...

Výběr článků

Načítám