Hlavní obsah

V Rakousku pořádají první světový veletrh rozvodů

Novinky, Famous
VÍDEŇ

V říjnu letošního roku bude rakouská metropole hostit první světový veletrh rozvodů. Sjedou se sem z různých částí Evropy odborníci a laici, které zajímá vše kolem ukončení manželství. Pořadatelé slibují, že Vídeň poskytne zájemcům veškeré potřebné informace i servis.

Článek

"Je to světová premiéra," tvrdí rozhodně Anton Barz, tvůrce projektu, jenž ho poprvé hodlá rozjet ve dnech 27. a 28. října.

"Dosud jsem pořádal jen svatební veletrhy, ale když jsem hovořil s asociacemi a právníky, říkali mi o problémech s rozvody, tak jsem dostal tento nápad," tvrdí Barz.

Páry, které se nedávno rozešly, ale ještě nepožádaly soud o ukončení legálního svazku, mohou na podzim v rakouském hlavním městě získat všechny potřebné informace včetně právního servisu.

"Již se nám registrovalo šest set zájemců po telefonu či emailem," tvrdí pořadatel s tím, že o jeho přehlídku konce manželství bude jistě velký zájem.

Vystavovatelé budou nabízet "nový začátek"

Stánky budou mít na této přehlídce právníci, zprostředkovatelské služby, notáři ale i psychologové a další terapeuti. Barz láká na veletrh také realitní agenty, prodejce aut, cestovní kanceláře a lázeňská centra. Tito vystavovatelé by rozvedeným mohli nabídnout "nový začátek" života.

Rakousko se zřejmě stane první zemí na celém světě, kde veletrh podobného zaměření proběhne. A bude pokračovat hned na pěti dalších místech alpské země hned v zimě a na jaře 2008.

Aby se na veletrhu nestrhla bitka mezi právě se rozvádějícími manželi, rozhodl se Barz, že v sobotu budou mít přístup na akci pouze muži, zatímco v neděli pouze ženy.

V roce 2006 se v Rakousku rozvádělo 48,9 procent manželských párů. Ve Vídni je dokonce úhrnná rozvodovost až na 65,9 procenta.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám