Hlavní obsah

V Polsku omylem zazdili spící bezdomovkyni

Právo, Pavol Minárik

Štěstí v neštěstí měla 47letá polská bezdomovkyně, která nocovala v opuštěné budově Polských železnic (PKP) na okraji Bydhošti. Když se minulou středu probudila, zjistila, že okna i dveře do budovy jsou zazděné, a ona se tak ocitla v pasti. Po třech dnech zoufalého volání o pomoc ji v sobotu zaslechla náhodná kolemjdoucí, která přivolala pomoc.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Hasiči po příjezdu na místo udělali do zdi nevelké budovy otvor, kterým vyhladovělou a na smrt vystrašenou ženu zachránili.

Televize TVN24 uvedla, že PKP už dříve zjistily, že v budově v zimě přespávají bezdomovci. Proto u jedné stavební firmy objednaly zazdění otvorů, kterými se dovnitř dostávali.

„Vykonavatel práce měl ovšem nejprve zjistit, zda se v ní někdo nenachází. Evidentně to neudělal,” uvedl mluvčí PKP Maciej Bultowicz. Případ už vyšetřuje policie i prokuratura.

Podobný případ se v Polsku odehrál už dříve. Bezdomovec z Vratislavi měl však podstatně méně štěstí. Zedníci, kteří zazdívali okna a dveře, si ho nevšimli a nechali ho uvězněného v budově.

Jeho tělo našli, až když vlastník budovy na žádost policie dveře vyboural.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám