Hlavní obsah

V Oděse zatkli Chewbaccu, chtěl podpořit Darth Vadera

Novinky, vps

Hned čtyři policisté byli v neděli v ukrajinské Oděse potřeba k tomu, aby zpacifikovali muže v kostýmu Chewbaccy ze sci-fi série Star Wars. Podle agentury Reuters se dostal do problémů s policií poté, co podporoval kandidáta na starostu, kterým nebyl nikdo jiný než Darth Vader. Jenže tak činil v den voleb, což je zakázáno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Žvejkal z Hvězdných válek podpořil Darth Vadera v předvolební kampani, skončil však v rukou policieVideo: Reuters

 
Článek

O bizarní situaci se v Oděse postarala Strana internetu. Jejím hlavním kandidátem do místních voleb totiž byl muž, který se nechal přejmenovat na Darth Vadera a v rámci kampaně se samozřejmě pohyboval po městě v kostýmu slavného padoucha, přičemž ho doprovázeli Stormtroopeři a třeba i zmíněný Chewbacca (česky Žvejkal).

Partička se ale v neděli dostala do problémů, když Chewbacca nepovoleně propagoval kandidáta strany a navíc nebyl schopen na výzvu policie předložit identifikační průkaz.

Příklon k temné straně síly se mu nevyplatil, čekalo ho totiž zadržení a od soudu pak dostal pokutu ve výši 170 hřiven (asi 180 korun). Z fotky je poznat, že po zadržení nevypadal zrovna nejlépe.

Podle zpravodajského webu rt.com ji však nebyl schopen zaplatit, protože „všechny jeho peníze jsou uloženy v intergalaktické bance, která nemá na naší planetě žádnou pobočku“. I přesto však byl propuštěn na svobodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám