Hlavní obsah

V mexickém kostele postavili šestimetrové Jezulátko. Vypadá jako Phil Collins

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V malém městečku Zoquite v centrálním Mexiku mají novou atrakci. V kostele Zjevení Páně nechali postavit více než šestimetrovou sochu Jezulátka, která váží téměř tunu. Kritici však nenechali na soše nit suchou. Tvrdí, že je podobné Philu Collinsovi nebo Nicolasi Cageovi.

Foto: Epifania del Senor

Jezulátko v kostele Zjevení Páně měří 6,58 metru.

Článek

Socha měřící 6,58 metru byla vyrobena ze sklolaminátu a pryskyřice.

Socha vyvolala spoustu vtípků. Kritici ji nejčastěji připodobňují ke zpěváku Philu Collinsovi z osmdesátých let, kdy ještě působil (poněkud přiléhavě) v kapele Genesis. Jezulátko má prý stejný účes a oči. Někteří ve tváři malého Krista vidí spíš herce Nicolase Cage.

Foto: Profimedia.cz

Phil Collins (uprostřed) s kapelou Genesis

Neoficiálně má jít o největší sochu Jezulátka na světě, ovšem kněz Humberto Rodriguez, který nechal sochu postavit, Guinnessovu knihu rekordů teprve kontaktoval. Procedury, které světové prvenství potvrdí, se teprve musí rozběhnout.

Dejte před něho bubny, naráží uživatelé Twitteru na podobnost s hudebníkem.

Uživatele sociálních sítí socha spíš pobavila. Naraží i na Collinsovu píseň „Jesus He Knows Me”.

„V kostele byl prázdný osmimetrový prostor mezi stropem a podlahou, takže jsem objednal šest a půl metru velkou sochu. Nezamýšlel jsem mít největší Jezulátko na světě,“ uvedl Rodriguez. Zatím největší Jezulátko mají nejspíš zase v Mexiku. Kostel ve městě Nezahualcóyotl se může pochlubit pětimetrovou sochou vážící 300 kilogramů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám