Hlavní obsah

V Lošticích zprovoznili první automat na tvarůžky na světě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LOŠTICE

Loštice na Šumpersku jsou jediným místem, kde se proslulý pikantní sýr s nezaměnitelným aroma vyrábí. Místní tvarůžkárna nyní v restauraci na loštickém náměstí navíc uvedla do provozu automat, ve kterém si mlsní gurmáni mohou voňavou lahůdku zakoupit.

Foto: Kateřina Konečná

Kometa s mámou Corou.

Článek

"Před nedávnem jsme byli s manželkou v restauraci na obědě zrovna v době, kdy do Loštic přijel zájezd. Naše podniková prodejna byla v tu dobu zavřená a lidé si stěžovali, že si nemají kde koupit tvarůžky," vysvětlil zrod nápadu jednatel tvarůžkárny a duchovní otec nápadu Jaroslav Kovář. "A tak jsem dostal nápad, že by v Lošticích mohl fungovat automat na prodej tvarůžků."

Výroba prvního automatu podle něj nebyla příliš složitá. "Využili jsme automat, který už technicky existoval, a upravili některé jeho součástky a chladící zařízení tak, aby odpovídalo podmínkám, za kterých lze tvarůžky prodávat," uvedl Kovář.

Nabízí i speciality

Tvarůžkový automat kromě klasických koleček pikantního sýra nabízí rozličné pochutiny, které jsou jinak k dostání pouze ve specializovaných obchodech. "Bohužel se do automatu nevešlo například půlkilogramové balení tvarůžků nazvané Pozdrav z Loštic," posteskl si Kovář. Zároveň ale nadšeně dodal, že další automaty by mohly začít fungovat i na ostatních místech republiky. 

Zákazníci a hosté si tvarůžkovou novinku chválí. "Je to vynikající nápad. Občas se totiž stane, že večer dostaneme chuť na tvarůžky, ale musíme si ji nechat zajít, protože jsou již všechny obchody zavřené. Teď pro ně skočím do hospody a ještě si přitom dám jedno pivo," pochvaloval si přednosti technického pokroku jeden ze štamgastů loštické restaurace.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám