Hlavní obsah

V hotelu s miliónem hvězdiček se spí na seně a pod širákem

Novinky, Dagmar Plecháčová
Bad Kissingen

Tisíce turistů míří každý rok v létě do německého Bad Kissingenu, kde si otevřela hotel Monika Fritzová. Zbudovala ho téměř ze dne na den, je v něm suchý záchod, ale majitelka o něm i tak tvrdí, že má milión hvězdiček. A nelže. I když si hosté hotelu musejí zvyknout na spaní na seně, usínají s bezkonkurenčním nočním výhledem na milióny hvězd na obloze.

Foto: Profimedia.cz

Monika Fritzová ukazuje, jak se leží v jejím neobvyklém hotelu.

Článek

Fritzová buduje každoročně hotel na poli v obilí, v němž vyseče cestičky a jakési „pokojíčky“. Pěšinami v plodině si každý ubytovaný dojde do svého „pokoje“, čtverce vysečeného v obilí, kde je slaměná postel. Spí se ve spacáku a v případě nepříznivého počasí kryje postel party stan.

Foto: Profimedia.cz

Čistý vzduch, příroda a hvězdy nabízí hotel v německém Bad Kissingenu.

„Ačkoli někteří lidé jsou skeptičtí, dechberoucí pohled v noci rozhodně stojí za návštěvu našeho hotelu. Vzduch je vždy čistý a svěží a nejsou tam žádné pouliční lampy, takže nic nemůže oslabit výhled na noční oblohu,“ tvrdí Fritzová.

Cena za noc v hotelu se pohybuje od tří do sedmi eur (asi 75 až 175 korun). „A to na hotel s miliónem hvězdiček není vůbec špatné,“ věří majitelka Fritzová.

Foto: Profimedia.cz

Ničím nerušený výhled na milióny hvězd majitelka hotelu zaručuje.

Letní sezóna v hotelu trvá jen dva týdny, než se požne pole. V té době mají na 400 rezervací a jsou vždy plně obsazeni.

Reklama

Výběr článků

Načítám