Hlavní obsah

V Číně začíná kontroverzní festival psího masa, na talíři mají skončit tisíce psů

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jü-lin

U příležitosti letního slunovratu začíná v úterý v čínském Jü-linu kontroverzní Festival liči a psího masa. Přes protesty ochránců zvířat jsou při něm každoročně utraceny a snědeny tisíce psů. I letos už se v ulicích města na západě země srocují prodejci i kupující, informovala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Během psího festivalu se každoročně snědí tisíce psůVideo: AP

 
Článek

Obchodníci se psy zavřenými v klecích zaplnili tržiště už den před začátkem festivalu. U vchodu byli vidět hlídkující policisté, proti nikomu ale nezasahovali.

Naopak aktivisté brojí proti této akci velmi hlasitě. Letos nasbírali po celém světě pod petici volající po zákazu festivalu celkem 11 miliónů podpisů. A dobrovolníci působí i přímo mezi trhovci. Milovník zvířat Čchun Čchen a jeho přátelé prý prodej psů rozmluvili třem farmářům.

V on-line hlasování se pro zrušení akce vyjádřilo 64 procent Číňanů a více než polovina dotázaných se domnívá, že obchod s psím masem by měl být zakázán, uvedli čínští ochránci zvířat.

Tradice pojídání psího masa je v Číně, Jižní Koreji a dalších zemích podle státní agentury Nová Čína stará zhruba čtyři až pět set let.

Anketa

Respektujete konzumaci psího masa jako čínskou tradici?
Ano
40,6 %
Ne
59,4 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 7710 čtenářů.

Reklama

Výběr článků

Načítám