Hlavní obsah

V Číně si posvítí na pojídání banánů v živých přenosech

Novinky, vps

Živé videopřenosy, v nichž lidé předvádějí různé činnosti, jsou stále populárnější. Velké oblibě se těší i v Číně, kde se na ně ale zaměřili cenzoři snažící se zamezit šíření „nevhodného a erotického“ obsahu. Na černou listinu se proto dostalo i „svůdné“ pojídání banánů.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podle nových nařízení musejí provozovatelé stránek umožňujících živé přenosy nonstop monitorovat, co lidé dělají, aby zamezili něčemu nekalému. Kromě „erotického“ konzumování banánů je podle listu New Daily Express zakázáno nosit během streamu i punčochy a podvazky.

Úřady se tím snaží došlápnout si na šíření dle nich nevhodného obsahu na internetu, uvedla čínská státní televize. V dubnu ministerstvo kultury oznámilo, že vyšetřuje několik populárních platforem pro poskytování živých přenosů kvůli vysílání pornografického nebo násilného obsahu „poškozujícího morálku společnosti“.

Uživatelé se diví

I tak si ale tyto služby v Číně získávají víc a víc uživatelů. Populární jsou hlavně přenosy, kde dívky, i mladší 18 let, baví především mužské publikum. Podle dat zveřejněných listem New Daily Express je 60 procent autorů přenosů mladších 22 let a 75 % diváků jsou muži.

Zpráva o zákazu pojídání banánů spustila bouři komentářů na čínských sociálních sítích. Někteří uživatelé si dělali starost o dívky, které se pouštějí do přenosů, většina se však pobaveně divila, jak hodlají úřady tato pravidla vymáhat.

„Jak rozhodnou, co je provokativní pojídání banánu a co ne?“ cituje BBC jednoho z uživatelů. „Muži je mohou pojídat i nadále?“ divil se další. Korunu tomu nasadili uživatelé, kteří napsali, že zákaz lze přece snadno obejít – stačí banán nahradit třeba okurkou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám