Hlavní obsah

V Číně postavili panelák s falešnými okny

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z dálky vypadá věžák v čínském městě Čching-tao naprosto normálně, při bližším pohledu je ale jasné, že něco nehraje. Mnoho z oken na výškové budově je totiž ve skutečnosti pouze namalovaných, napsal s odkazem na čínská média server listu Daily Mail.

Některá okna jsou na věžáku jen namalovanáVideo: LiveLeak.com

 
Článek

Absence oken vyvolala velký rozruch mezi obyvateli města a také na sociálních sítích. Zatím není jasné, na kom leží zodpovědnost.

Zástupci radnice, jež si stavbu objednala, tvrdí, že falešná okna byla na stěny tohoto nízkonákladového ubytování namalována z estetických důvodů. Potenciální kupce prý nikdo ošálit nechtěl.

Foto: Profimedia.cz

Některá okna jsou na věžáku jen namalovaná

Mnoho lidí si však myslí, že zastupitelé chtěli ušetřit a jiní zase svádějí vinu na stavební firmu, která podle nich podvedla radnici.

Ať už to je jakkoliv, úředníci vydali na oficiálním profilu města na čínské sociální síti Weibo zprávu, že již nařídili přemalování fasády. Veřejností prý nebyl pochopen původní záměr a vznikl tak „nepříznivý sociální efekt“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám