Hlavní obsah

V České Miss jsou připraveny novinky

PRAHA

Ředitelka České Miss Michaela Maláčová oficiálně zahájila již druhý ročník soutěže o královnu krásy. Nástupkyni Kateřiny Smejkalové opět zvolí diváci svými hlasy, přenos v únoru 2006 odvysílá televize Nova. Část výtěžku z hlasování bude také věnována na konto Nadace Terezy Maxové. Zároveň ale klání letos přichází s několika inovacemi.

Článek

"Ukázalo se, že je konkurence zdravá. Pochybnosti o tom, že Česká republika neunese dvě soutěže krásy, se nenaplnily. Víme ale, že je nutné tento potenciál dále rozvíjet. Na základě zkušenosti z prvního ročníku jsme si ověřili, že kombinace poroty a hlasování diváků je vhodná a srozumitelná," sdělila ředitelka České Miss Maláčová.

"Pro nový ročník chystáme také několik novinek - větší počet regionálních kol, zahraniční soustředění finalistek v exotické destinaci zaměřené na natáčení osobních medailónků a dřívější výběr finalistek," vyjmenovala Maláčová novinky.

Castingy v osmi městech

Do soutěže se mohou přihlásit dívky ve věku od 18 do 26 let, které mají české občanství, jsou svobodné a bezdětné. Základní výběr dívek se uskuteční formou castingů v osmi městech po celé České republice. Z každého kola bude vybráno pět semifinalistek a jedna náhradnice. Semifinálové kolo se uskuteční v prosinci v Praze.

Do finále pak postoupí dvanáct dívek a jedna náhradnice. Ve finále vybere porota ze dvanácti finalistek šest superfinalistek. Z nich pak zvolí diváci prostřednictvím textových zpráv novou Českou Miss i obě vicemiss. V rámci přímého přenosu budou také vyhlášeny vítězky doprovodných soutěží Miss čtenářů, Miss posluchačů a Miss internet.

Korunku předá Miss Universe

Korunku druhé České Miss předá Miss Universe 2005 Natalia Glebová. Česká Miss 2006 získá garantovaný roční kontrakt za milión korun. Vítězku i úspěšné finalistky čeká auto, bydlení v Praze zdarma a mnoho další atraktivních cen. Majitelka titulu Česká Miss se pak zúčastní světové soutěže Miss Universe. První vicemiss se zúčastní další prestižní soutěže, Miss Earth, druhá vicemiss bude reprezentovat Českou republiku na soutěži Model of the World.

Finalistky se také budou moci dále vzdělávat, pracovat na rozvoji své osobnosti a dostanou šanci odstartovat úspěšnou kariéru.

Spokojenost s dívkami z loňského roku

Ředitelka je s loňskými dívkami spokojená. "Významnou událostí byl úspěch Kateřiny Smejkalové na Miss Universe, kde získala druhé místo v soutěži národních krojů, a korunka Miss Jadran International pro Kateřinu Sedlákovou. Ostatní vítězky a finalistky České Miss mají mnoho společenských aktivit, velmi dobře se uplatňují ve světě modelingu a při reklamních akcích nejen u nás, ale i ve světě," řekla Maláčová.

"Tak, jak jsme slibovali, umožňujeme jim dále se vzdělávat a zdokonalovat. Finalistka Sandra Videňská dostala možnost zdarma navštěvovat moderátorské kurzy školy Jany Adámkové. Dívky mají možnost navštěvovat kurzy cizích jazyků, etikety, golfu, tenisu a další - záleží jen na nich," doplnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám