Hlavní obsah

V Churchillově rodišti vystavili zlatý záchod. Po dvou dnech byl ukraden

Novinky, tcs

Majestátní Blenheimský palác, rodiště Winstona Churchilla, přišel o jednu ze svých atrakcí dva dny poté, co ji vystavil. Toaleta z osmnáctikarátového zlata v ceně zhruba milionu liber (29 milionů korun) byla v sobotu odcizena. Britská policie zatkla jednoho podezřelého, záchod však zatím nenašla.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z Blenheimského paláce byl odcizen zlatý záchodVideo: Reuters

 
Článek

Palác nedaleko Oxfordu byl v sobotu uzavřen „kvůli neočekávanému incidentu“. Krádež zlaté toalety následně potvrdila policie. V souvislosti se zmizením zatkla šestašedesátiletého muže, zlodějů však bylo více a přijeli a odjeli nejméně dvěma vozy.

Zloději se do paláce vloupali v sobotu deset minut před pátou hodinou ranní. Jelikož byl záchod plně zapojen, zloději vytopili část budovy.

Zlatý a plně funkční záchod vyrobil v roce 2016 kontroverzní umělec Maurizio Cattelan a své dílo nazval „America“. V Blenheimském paláci byl slavnostně vystaven ve čtvrtek, návštěvníci ho mohli i přímo využít. Čas, který mohli na „zlatém trůnu“ strávit, byl však omezen na tři minuty.

V paláci jsou vystavena další z Cattelanových známých děl – figurína modlícího se Hitlera, papež Jan Pavel II trefený meteoritem či figurka utopeného Pinocchia plovoucí v jenom z blenheimských jezírek.

Reklama

Výběr článků

Načítám