Hlavní obsah

V Austrálii zavzpomínali na Elvise

– Parkes

Tisíce lidí si v sobotu v australském městečku Parkes připomněly krále rock'n'rollu Elvise Presleyho. Pětidenní festival pořádají už popětadvacáté.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Austrálii zavzpomínali na ElviseVideo: Reuters

 
Článek

Každoroční festival připomíná výročí zpěvákova narození 8. ledna.

Také letošní přehlídku zahájilo zvonění zvonu, po němž následovala přehlídka kapel, vyhrávajících „královy“ největší hity. Fanoušci krále rock'n'rollu se vystrojili v kostýmech a parukách, aby se co nejvíce podobou přiblížili svému idolu. Nechyběla ani typická auta, ve kterých Elvis jezdil ve své době.

Letošní téma se drželo kultovního filmu Viva Las Vegas, proto na místě byli nejen muži převlečení za Elvise, ale také kulisy inspirované právě americkým městem zábavy. Všichni tančili a zpívali v průvodu.

Žije dál

„Je jenom jeden Elvis Presley, jen jeden král rock'n'rollu. Všichni každý rok přichází oslavit to, co udělal a dokázal. (Presleyho manželka) Priscilla řekla, že si přál, aby na něho lidé nezapomněli. Když se kolem sebe rozhlédnete, tak je jasné, že nikdo nezapomíná,“ řekl agentuře Reuters Elvisův fanoušek Graham Lawrence.

Elvis Aaron Presley se narodil 8. ledna 1935 a zemřel 16. srpna 1977. Stal se nejvýznamnější postavou amerického rock'n'rollu. Dodnes se prodala více než miliarda kopií jeho nahrávek.

Reklama

Výběr článků

Načítám