Hlavní obsah

Úspěšná čínská atletka byla ve skutečnosti napůl muž

Novinky, Jakub Kynčl
PEKING

Čínská atletka, která vyhrála ve studentských soutěžích více než 40 medailí, je odevzdala zpět poté, co se ukázalo, že je vlastně muž. Přestože měla ženské pohlavní orgány, tak hormony v těle měla takřka jen mužské a další testy ukázaly, že má mužské chromozómy.

Článek

Nan Siao ze města Čcheng-tu dominovala všem studentským soutěžím a po úspěšném zakončení vysoké školy ve svých úspěších pokračovala. Jenže pak přišly testy v nemocnici, které potvrdily podezření atletky, že je ve skutečnosti muž. Krátce poté vrátila všechny vyjma deseti medailí.

"Vyhrávání mě nikdy netěšilo. Když jsem stála na stupních vítězů, tak jsem se vždy cítila provinile a myslela si, že skutečná šampiónka měla být ta, která získala stříbrnou medaili," uvedla Siao.

Výjimečné atletické výkony na regionálních, ale i národních soutěžích Siao vyzískaly volný přístup ke vzdělání. Na univerzitě totiž získala stipendium a škola byla hrdá, že tak skvělá sportovkyně studuje právě v jejich vzdělávacím ústavu.

Podstoupí změnu pohlaví

"Často jsem cítila touhu po ženách místo po mužích. A mé tělo bylo více mužské než ženské. Proto jsem navštívila nemocnici, kde mi potvrdili, že mám mužské chromozomy," dodala Siao.

Nyní žije Siao jako muž a na plastické klinice S´čchuan Si-čchan podstupuje devítiměsíční léčbu, která předchází samotné operaci, během které jí bude změněno pohlaví.

"První věcí, kterou budu chtít udělat po operaci, bude jít si zaplavat jen tak v boxerkách," uzavřela Siao rozhovor pro deník Chengdu Business.

Reklama

Výběr článků

Načítám