Hlavní obsah

Unavená dvojnice Merkelové se už těší, až konečně vysadí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kalhotový kostým s červeným sáčkem, jantarový náhrdelník, světlehnědé vlasy vyfénované do upraveného účesu s ofinkou. Ursula Wanecká (61) ze západoněmeckého regionu Sauerland by mohla být úplně normální úřednicí.

Foto: Profimedia.cz

Dvojnice Angely Merkelové Ursula Wanecká...

Článek

Když ale s osobními strážci projíždí v černé limuzíně Berlínem, je iluze, že ve voze sedí nejmocnější žena Německa, téměř dokonalá.

Wanecká je totiž velmi podobná Angele Merkelové (64) a tato podobnost jí v roce 2005, kdy se Merkelová poprvé stala kancléřkou, přinesla zajímavý přivýdělek.

Waneckou si totiž od té doby lidé zvou na nejrůznější soukromé akce, aby vystupovala jako kancléřčina dvojnice. Že jí tato neobvyklá brigáda vydrží tak dlouho, sama nečekala. Nyní se stejně jako kancléřka připravuje Wanecká na konec jedné éry.

Foto: Profimedia.cz

...a skutečná Angela Merkelová

„Těším se, že pak budeme mít trochu klidu – paní Merkelová i já,“ říká Wanecká.

„Pokud všechno půjde tak, jak si to představuji, budeme moci na konci jejího výkonu funkce kancléřky v roce 2021 jít společně do důchodu,“ říká Wanecká.

Trémy a stresu z toho, aby vyhověla zákazníkům, má už dost. Od okamžiku, kdy se

kancléřka Merkelová stala kvůli svému postoji v uprchlické krizi pro mnohé terčem nenávisti, má Wanecká i trochu strach. „Je to velmi náročné. Těším se, že si budu moci oddychnout,“ dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám