Hlavní obsah

Ukrajinec má 346 potomků, uchází se s ní o titul nejpočetnější rodiny na světě

Sedmaosmdesátiletý Pavel Semenjuk z ukrajinské Dobroslavy ležící v Oděské oblasti tvrdí, že má 13 dětí, 127 vnoučat, 203 pravnoučat, a dokonce tři prapravnoučata. Oficiálně se jedná o nejpočetnější rodinu na Ukrajině, v brzké době by však měla získat i titul nejpočetnější rodiny na světě, píše deník Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Semenjuk vždy toužil po velké rodině. Když mu jeho žena dala celkem 13 dětí, mohl být šťastný. Rodinný klan se však po letech začal rozrůstat v takovém tempu, že stařík nyní nemá sebemenší šanci pamatovat si jména všech jeho členů.

Momentálně má Ukrajinec jen těžko uvěřitelných 346 potomků, z nichž nejmladší prapravnouče je na světě teprve dva týdny.

„Pamatuju si jména starších členů, ale často si nemůžu vybavit jména těch mladších,“ svěřil se Daily Mailu Semenjuk.

Podle něj se jedná o spokojenou rodinu, která si navzájem pomáhá. Když například někdo založí rodinu, ostatní členové mu postaví dům. Aby ne, vždyť většina Semenjukových synů, vnuků a pravnuků pracuje ve stavebních firmách.

A když má někdo narozeniny či svatbu, což se pochopitelně nestává zřídka, uspořádá se obrovská oslava. „Navaříme velké hrnce jídla, ženy si vždycky navzájem pomáhají,“ řekla šestašedesátiletá Vira Semenjuková, jedna z dcer Pavla Semenjuka.

Čekají na zápis do Guinnessovy knihy rekordů

Oficiálně se jedná o nejpočetnější ukrajinskou rodinu, neboť byla před pár dny zapsána do tamního seznamu rekordů. Nyní čeká, zda zástupci z Guinnessovy knihy rekordů potvrdí, že jde i o nejpočetnější rodinu na světě.

„Je to unikátní rodina. Doteď drží rekord nejpočetnější rodiny na světě indická rodina, která má 192 členů. Semenjukův klan tak má velkou šanci je překonat,“ svěřila se ředitelka tamního seznamu rekordů Lana Vetrovová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám