Hlavní obsah

Ukradli jí psa, pro jeho nalezení dělá víc, než byste čekali

Novinky, nčs

Všechno začalo, když šla Američanka Emilie Talermová v polovině prosince nakoupit se svým psem Jacksonem. Pětiletého australského ovčáka uvázala před obchodem s potravinami v San Franciscu, odkud ho doposud neznámý pachatel ukradl. Talermová se rozhodla do pátrání vložit veškeré úsilí, a přestože zatím psa nenašla, pátrání rozhodně nevzdává.

Foto: Profimedia.cz

Australský ovčák. Ilustrační foto

Článek

Jak to tak u majitelů psů bývá, Jackson byl pro Talermovou skutečnou láskou. Dokazuje to i fakt, že boj za objevení psa nevzdává ani téměř dva týdny po krádeži.

„Vždycky tu se mnou byl, je to moje láska. Musím ho najít,” říká odhodlaně majitelka, která neváhala založit internetové stránky, kde se veřejnost může dozvědět veškeré podrobnosti.

Bezpečnostní kamery před obchodem zachytily neznámého muže, který Jacksona odvázal a odvedl pryč. „Nejdřív si ho vyfotil, pohladil si ho, pak si sedl vedle něj na lavičku a nakonec ho odvázal a odešel s ním pryč,” uvedla Talermová.

Pronajala si letadlo

Ta se rozhodla pátrat za pomoci všech dostupných prostředků. Založila internetovou sbírku, která přinesla peníze, jež jsou určeny na pomoc v pátrání a výplatu nálezného. To v současnosti činí sedm tisíc dolarů (160 tisíc korun).

Talermová si rovněž neváhala za 1200 dolarů (27 tisíc korun) pronajmout letadlo, které kroužilo nad městem s bannerem, na němž byl odkaz na zřízenou internetovou stránku. Ani to však nepomohlo a Jackson je stále neznámo kde.

„Já jsem bohužel sama a opravdu potřebuji pomoc okolí,” nevzdává se naděje na malý zázrak Talermová.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám