Hlavní obsah

Událost sezóny Ples v opeře: Exkluzivní informace z příprav

Novinky, Gabriela Wolfová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Již tuto sobotu proběhne v Praze očekávaná událost sezóny Ples v opeře. Přípravy jsou v plném proudu. Novinky mají exkluzivní informace. Známe osmichodové menu, květinovou výzdobu i seznam významných osobností, které se plesu zúčastní.

Článek

Osmichodové degustační menu připravuje vyhlášený šéfkuchař Jaroslav Sapík se synem Pavlem a vedoucí olympijského družstva českých kuchařů Jiří Král. Již od pátku od pěti hodin ráno bude slavnostní menu připravovat čtyřicet kuchařů. Některá jídla vznikají přímo pro Ples v Opere, stejně tak jako domácí pivo.

Jak bude menu vypadat?

Předkrm: Salát z českých ráčků s lanýžovým toustem

Polévka: Krém z husích jater foie gras zjemněný koňakem

Mezichod: Zapečené telecí ragú

Teplé jídlo: Loupaná hovězí plec na víně, mandlové krokety

Kachní prsíčko na lesním medu, zelenina

Český zajíc na smetaně, petrželové knedlíčky

Malá sladkost: Kaštanové pyré se šlehačkou

Dezert: Čokoládový dortík se zlatým houslovým klíčem

Popůlnoční uzeninové menu: Staropražská šunka, svatováclavské taliány, telecí párečky, zámecké špekáčky, mini jitrničky a jelítka

Pít se budou koktejly z vyhlášeného pražského baru Tretter´s, nejlepší francouzská vína a šampaňské.

Květinová výzdoba a design bude v barvách Kambodži na počest hlavního hosta plesu - kambodžské princezny Norodom Arunrasmy. Výzdobu má na starost Mario Wild, který je znám svými instalacemi po celém světě. Objednány jsou speciálně pro Ples v opeře fialové a bílé orchideje z Holandska.

Vedle kambodžské princezny přijala pozvání řada politiků a hvězd šoubyznysu. Z politiků se plesu zúčastní primátor Prahy Bohuslav Svoboda, primátor Vídně Michael Haupl, primátor Záhřebu Milan Bandič, ministr dopravy Vít Bárta s manželkou Kateřinou Klasnovou, ministr vnitra Radek John a další.

Výtěžek z plesu půjde na charitativní účely. Rozdělí se mezi Kambodžský červený kříž a NTM Dětem, projekt Pod Křídly. V tombole se bude soutěžit o jedenáct cen v hodnotě milión korun. Hlavní cenou je zájezd do Kambodži za 200 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám