Hlavní obsah

U Štěpánky Duchkové se kytkám nedaří

Novinky, tim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Televizní moderátorka Štěpánka Duchková se přiznala, že nemá skoro žádné květiny, jimiž by přivítala léto. Všechny jí prý uschnuly. Na vině je přitom Štěpánčina zapomnětlivost.

Článek

"Všechno, co jsem začala pěstovat, po krátké době uschlo," potvrdila Duchková, které prý občas nosí kytky v květináči její kolegyně Dana Makrlíková. "Pak vždycky zuří, že uschla," sdělila Štěpánka.

"Teď před nedávnem stála ve dveřích opět s květináčem, ve kterém bylo něco, co připomíná růžičky. Mělo jít o speciální kytku, která prý u mě nemá šanci uschnout. Poctivě jsem ji zalévala. Marně. Ze čtyř růžiček už je na keříčku jen jedna, ostatní odpadly. Listy keříčku mají lehce šedavý nádech. Makrlíková bude zase zuřit," podotkla.

Dana je totiž zanícená zahradnice, doma má asi šedesát orchidejí. "Vždy jich na oknech nádherně kvete alespoň třicet. Pak mám ještě asi dalších 150 květin. Na terase mám asi 30 velkých truhlíků plných muškátů, surfinií a dalších balkonových květin, nechybějí velké květináče s oleandry, citrusy, ibišky a dalšími středozemními rostlinami," uvedla Makrlíková.

"Rodiče mají velkou zahradu, kde pracuji jak v okrasné, tak užitkové části.  Mám pak zelené ruce, ale práce mě fakt baví, a také proto studuji na České zemědělské univerzitě zahradnictví a začínám navrhovat zahrady," doplnila.

Kocour ohrozí rybičky

Na zahradní výzdobu však ani přes dosavadní neúspěch   s květinami Duchková úplně nezanevřela. Nechá si prý udělat japonskou zahradu. Její součástí má být i jezírko, kde by měly plavat tři červené rybičky.

"Pan doktor Podlaha z Receptáře prima nápadů mi ale řekl, že pokud mám kocoura, jsou rybičky v ohrožení. Prý dokáže i tři hodiny bez hnutí sedět u jezírka a s napřaženou packou rybaří. Já kocoura mám a navíc moje zahrada - to je kocouří dálnice. Za mým Rudolfem totiž chodí zástupy kamarádů. Tak nevím, jak bych to udělala," zamyslela se Duchková.

Necítí se prý být jak zahradníkem, tak ani kutilem. Naposledy se kutilství věnovala ve čtvrté třídě na základní škole, kdy vyrobila dřevěnou krabičku s vysunovacím víčkem.

"Poctivě jsem zatloukala hřebíčky, pilovala víčko, natírala dřevo nějakou látkou. Nakonec jsem dostala dvojku za nedokonalý nátěr. Učitele jsem na místě proklela. Dodnes jsem se z té nespravedlnosti nevzpamatovala a tím pádem jsem od té doby už nikdy nic nevyrobila," vyprávěla.

Reklama

Související články

Rozvod Štěpánky Duchkové finišuje

Televizní moderátorka Štěpánka Duchková se před několika lety poněkud unáhleně vdala. Vzala si více než o čtvrt století staršího muže, pracovníka švýcarské...

Výběr článků

Načítám