Hlavní obsah

Turecká influencerka se na dovolené vyfotila s obřím penisem, skončila před soudem

Až tři roky za mřížemi hrozily turecké hvězdě sociálních sítí Merve Taskinové, která se před dvěma lety vyfotila v Amsterdamu v muzeu s obřím umělým penisem. Od soudu mladá žena odešla nakonec s pětiměsíčním trestem odnětí svobody s odkladem na pět let.

Foto: Instagram @tasskinmerve

Merve Taskinová do vězení zatím nemusí.

Článek

Taskinová, kterou na Instagramu sleduje 572 tisíc lidí, se vyfotila v amsterdamském Venušině chrámu (Sexmuseum Amsterdam) a fotografie následně sdílela na sociálních sítích. Ačkoliv ve většině evropských států by zřejmě nikdo obscénní fotografii s obřím penisem neřešil, v Turecku jí za zveřejnění takového obsahu hrozily až tři roky za mřížemi.

Téměř dva roky trvající soudní proces však nakonec neskončil nepodmíněným trestem a třiadvacetiletá žena odešla těsně před Vánoci od soudu s pětiletou podmínkou. Pokud během této doby nespáchá úmyslný trestný čin, bude zbavena veškerých obvinění. V opačném případě stráví pět měsíců ve vězení.

„U soudu jsme argumentovali tím, že v souvislosti s mými příspěvky by se mělo přihlížet ke svobodě projevu. Ve světě nic podobného neexistuje, nejdeme jiným státům příkladem, ale pouze ukazujeme, jak jsme ve svobodě projevu pozadu. Soud nám nicméně za pravdu nedal,“ napsala fanouškům Taskinová.

„Přes to všechno je relativně dobrou zprávou, že nemusím nastoupit do vězení, pokud v dalších pěti letech nespáchám úmyslný trestný čin,“ dodala nakonec.

Na případ reagovalo i vedení samotného muzea v nizozemské metropoli, které bylo otevřeno už v roce 1985 a ročně ho navštíví až 700 tisíc lidí. „Naše muzeum má za cíl vzdělávat lidi po celém světě. Obdivujeme vás za to, že jste fotografie zveřejnila,“ vzkázala Taskinové ředitelka muzea Monique van Marleová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám