Hlavní obsah

Tukan přišel po surovém útoku mladíků o svou chloubu

Novinky, zkr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kostarika

Gang kostarických mladíků napadl začátkem ledna devítiměsíčního tukana jménem Greece. Po jejich brutálním útoku přišel pták o svou chloubu, celou vrchní část obřího zobáku, který je pro tyto opeřence typický, napsala agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tukanovi chybí celá horní část jeho mohutného zobákuVideo: Animal Rescue Centre ZooAve, Reuters

 
Článek

Mladíci na zvíře zaútočili klacky, čímž ho připravili o životně důležitou součást jeho těla. Zvíře zachránili pracovníci tamějšího ministerstva životního prostředí a odvezli ho do záchranného střediska ZooAve v Alajuele.

„Přivezli ho ve velmi kritickém stavu. Zranění bylo hodně vážné a silně krvácel,“ uvedla ředitelka centra Aleida Mendezová. Tukan musí nyní žít bezpodmínečně v zajetí, sám se totiž nedokáže najíst ani napít. Kromě příjmu potravy ale tito opeřenci používají svůj mohutný zobák i k regulaci teploty těla.

Ošetřovatelé plánují, že by Greece mohl časem dostat protézu, vyrobenou na 3D tiskárně. Nejdřív se však musí zcela uzdravit. Jeho momentální stav je považován za stabilizovaný, i když jeho rekonvalescence potrvá ještě několik týdnů.

Poté, co se fotky zuboženého ptáka objevily na sociálních sítích, kostarická veřejnost začala volat po potrestání mladíků. A to i přesto, že v zemi neexistují zákony, které by takové činy postihovaly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám