Hlavní obsah

Tříleté dítě si v Číně skříplo ruku do eskalátoru, zachraňovali ho hasiči

Novinky, Markéta Kautznerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fu-čou

Tříletému chlapci z Číny uvízla ruka v jezdících schodech, v mezeře mezi pásem a krajnicí. Přivolaní hasiči v počítačovém centru Chaj-cuan ve městě Fu-čou si naštěstí se situací poradili a dítěti ruku zachránili.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tříleté dítě si skříplo ruku do eskalátoru, museli ho vyprostit hasiči Video: Reuters

 
Článek

Okamžitě, jak v sobotu odpoledne obdrželo hasičské oddělení ve městě Fu-čou v Číně hlášení, vyrazili hasiči na místo nehody. Hloučky zvědavců se shromáždily kolem eskalátorů, kde měl malý chlapec zaklíněnou ruku. Jeho matka volala o pomoc a spolu s manželem se snažila vyprostit ruku jejich synka, který plakal bolestí.

Velitel hasičů nařídil rozehnat dav přihlížejících a připravit nářadí. Vzhledem ke struktuře eskalátoru použili hasiči hydraulický rozpínač, aby mezeru roztáhli. Během dvou minut se jim to podařilo a chlapec mohl pomalu ruku vyprostit.

Po zběžné prohlídce chlapcovy ruky se ukázalo, že nedošlo k žádnému vážnějšímu poranění. Pro jistotu však hasiči doporučili matce, aby ho vzala do nemocnice a přesvědčila se, že její syn nemá zlomenou nějakou kost.

Reklama

Výběr článků

Načítám