Hlavní obsah

Tříletá holčička měla v břiše 105 škrkavek

– AHMEDABAD
Novinky, Famous

Tříletá dívenka z indického státu Gudžarát měla ve svém břiše neuvěřitelně početnou kolonii hlístů. Lékaři jí z břicha operativně odstranili 105 škrkavek, které ji téměř zabily.

Článek

Rodiče Šraddhu Rathodovou přivedli do nemocnice, protože si neustále stěžovala na bolesti břicha. Zděšení na tvářích lékařů bylo patrné poté, co z tenkého střeva batolete vyňali 105 hlístic.

"Tito červi se poměrně běžně nacházejí v zažívacím traktu malých dětí, ale v případě Šraddhy je to číslo skutečně neuvěřitelně vysoké," prohlásil mluvčí nemocnice Pijuš Anajwala.

Holčička se po operaci zotavuje dobře, ale kdyby ji rodiče přivedli jen o pár dní později, možná by nepřežila. Červi ji totiž připravili o všechny důležité živiny a začali její tělo zaplavovat nebezpečnými látkami. "Kdyby ji přivedli o dva dny později, její šance na přežití by byla malá," potvrdil Pijuš Anajwala.

Škrkavka žije v tenkém střevě, kde odebírá tělu živiny. Dosahuje délky 15 až 40 centimetrů podle pohlaví, samičky jsou delší. Vajíčka se dostávají do těla s fekálně znečištěnou stravou.

Reklama

Související témata:

Související články

Chytrý slon vybírá v Indii mýtné

Řidiči v jedné oblasti východní Indie si stěžují na neobvyklého vyběrače poplatků. Je jím slon, který blokuje provoz a nenechá auto projet, dokud nedostane...

Výběr článků

Načítám