Hlavní obsah

Třída dojala před Vánocemi osamělou učitelku k slzám

Novinky, nčs

Učitelka z amerického Texasu, která přišla o nejbližší rodinu, zažila před Vánocemi dojemný moment. Třída plná náctiletých studentů jí přichystala překvapení, jež lektorku dohnalo až k slzám. Celou událost si jedna ze studentek natočila a video umístila na sociální sítě.

Foto: ČTK

Ilustrační foto.

Článek

Paní Whartonová, dle slov studentů přísná učitelka, přišla v minulosti jak o rodiče, tak o sestru a zůstala bez nejbližší rodiny. Když se svěřila studentům, že pro ni není období Vánoc jednoduché, zřejmě nečekala, že se teenageři rozhodnou s tím něco udělat. Opak byl však pravdou.

V den pololetních testů třída připravila před tabuli spoustu dárků a sborové přání k Vánocům Whartonovou evidentně zaskočilo. „Byla jsem ohromená jejich soucitem. Nebyl to čin mezi studenty a učitelem. Bylo to lidské,“ uvedla třesoucím se hlasem kantorka.

 Třída překvapila osamělou učitelku.

„Přišla jsem o rodiče a taky o sestru. Mám sice několik sestřenic, ale s těmi si nejsme blízké. Ale abych nezněla tak lítostivě, tak mám spoustu skvělých přátel,“ řekla učitelka, které dokonce lidé nabízeli na sociálních sítích vytvoření sbírky. Ta je však požádala, aby raději přispěli organizaci bojující s rakovinou nebo jiným osamělým lidem.

Známky lepší nebudou

Jedna ze studentek, šestnáctiletá Belinda Ramirezová, uvedla, že třídě bylo jinak přísné učitelky líto, a proto se rozhodla se svými spolužáky překvapení přichystat. „Víme, že má ráda koně, dárky tedy byly většinou tematické,“ prozradila studentka.

„Teenageři, mnoho, mnoho teenagerů, je mnohem milejších a soucitnějších, než si o nich lidé myslí,” řekla dojatá učitelka.

„Někdy stačí pouhý pozdrav či popřání hezkých svátků. Vím, že to studenti udělali z jejich laskavosti a štědrosti. Znají mě ale dobře a vědí, že známky jim to určitě nezlepší,“ dodala na závěr Whartonová.

Reklama

Výběr článků

Načítám