Hlavní obsah

Tři nejkrásnější dívky ČR odvážně prosvištěly nad Prahou

– PRAHA
Novinky, Jakub Kynčl

Trojice úspěšných finalistek soutěže krásy Miss ČR 2007 si dala dostaveníčko na pražské Bobové dráze Prosek. Kateřina Sokolová, Veronika Pompeová a Veronika Chmelířová neváhaly a vyzkoušely si jak jízdu na bobové dráze, tak i adrenalinovou jízdu na lanové dráze, na kterou se mnoho návštěvníku neodváží. Neobvyklý den přežily ve zdraví a s úsměvy na rtech.

Článek

Vítězky letošního ročníku tradiční soutěže krásy přijaly pozvání Novinek.cz a krátce před sobotním polednem dorazily na pražský Prosek. Pouze Miss ČR Kateřina Sokolová již bobové centrum znala, a tak byla o poznání klidnější, než její dvě "dvorní dámy". Ani ona si ale doposud nevyzkoušela jízdu na 180 metrů dlouhé lanovce s převýšením více než 40 metrů. "Už jsem tu byla dříve, ale je to dlouho a to tu ještě nebyla ta lanovka. Když tu ale teď jsem, tak si ji chci určitě vyzkoušet," řekla s nadšením v hlase úřadující Miss ČR.

Dívky se nejdříve chopily bobů, které působily na první pohled méně nebezpečně. Kateřina Sokolová se předvedla jako zdatná řidička a obě vicemissky toho náležitě využívaly. Když byla příležitost, tak se za ni vždy jedna z dvojice Veronik posadila, a vytvořila tak s Kateřinou dvojbob. Nejpohlednější dívka ČR se po prvních dvou jízdách pořádně osmělila a řítila se tratí rychlostí až 50km/h, což je vzhledem k rekordu trati (62km/h) velmi slušný výkon.

Vicemissky s bobem vyletěly

Veronika Pompeová se ukázala být o poznání svědomitější řidičkou a tratí se projížděla o něco pomaleji. I přesto během jedné z jízd dvojbob Veronika Chmelířová - Veronika Pompeová na samém konci dráhy, kvůli velmi prudkému zabrzdění, vyjel z trati. Jeden z pracovníků bobové dráhy se nestačil divit, že se i na zcela rovném úseku trati, dá s bobem vyletět. "To jsme si měli vzít helmu i na tu bobovku," vtipkovala Veronika Pompeová. A tak bylo příjemným překvapením, když se dívky nenechaly odradit a odvážily  se navštívit i lanovou dráhu.

Na otázku, zda se dívkám na bobové dráze líbilo, existuje jediná odpověď - tato fotografie. Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Zatímco Kateřina Sokolová a Veronika Chmelířová mírně pobledlé s velkým respektem sledovaly to, co se na ně chystalo, Veronika Pompeová se sama divila, že nemá z lanovky žádný strach. Lanovou dráhu postupně sjely všechny tři krásky a po dojezdu se shodly, že nejhorší bylo přimět se na dráhu vůbec jít. "Ta jízda už pak byla úplně v pohodě, jen v tom závěru to hodně cuklo, jak jsem byla rozjetá. Ale zvládla jsem to v pořádku a jsem ráda, že jsem to zkusila," řekla Novinkám s úsměvem Chmelířová.

Reklama

Výběr článků

Načítám