Hlavní obsah

Trezor vydal záběry nahé Marilyn

Právo, doh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nahá filmová scéna herečky Marilyn Monroeové, dosud pokládaná za zničenou, ležela celá léta v jednom trezoru. Jde o vystřižené záběry z filmu Mustangové z roku 1961, kde byl hereckým protějškem ikonické krásky herec Clark Gable.

Foto: Profimedia.cz

Marylin Monroeová na snímku z roku 1962

Článek

Záznam, jenž trvá zhruba 45 vteřin, vypátral spisovatel Charles Casillo, když připravoval knihu s titulem „Marilyn Monroeová: Soukromý život veřejné ikony“. Ten raritní záběry našel u syna Franka Taylora, producenta zmíněného filmu.

Režisér John Huston trval na vystřižení nahé scény, protože měl pocit, že je pro příběh filmu nadbytečná. Nyní se však ukázalo, že Taylor záběry nezničil, ale uschoval u sebe doma, protože je považoval za průkopnické. Od jeho smrti v roce 1999 pak producentův syn uschovával materiál v trezoru.

Nuda? Vyberte si film z těchto deseti komedií a pobavíte se

Film

Svlečená kráska šokovala dokonce i kolegy na place

Inkriminovaná scéna ukazuje Monroeovou, jak ze sebe před Gablem shodí prostěradlo a odhalí nahé tělo. „Když si přečtete scénář, nic o nahotě tam není. Když to udělala, všichni na place byli v šoku,“ vylíčil Casillo podle listu The Daily Mail.

Pokud by záběry zůstaly ve filmu, šlo by o jeden z prvních případů nahé americké herečky ve velkém filmu zvukové éry, podotkla stanice Fox News.

Mustangové vznikli podle scénáře, který napsal Artur Miller, tehdejší manžel Monroeové. Snímek je o třech kovbojích usilujících o přízeň krásné ženy. Šlo o poslední dokončený celovečerní film Monroeové před její smrtí v srpnu 1962. Co se stane s nalezeným záznamem, zatím není jasné.

Záběry nebyly zveřejněny.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám