Hlavní obsah

Tonda Blaník chce na Hrad. Na mítinku slíbil lithium do každé rodiny

Aktualizováno

Legendární lobbista Antonín Blaník, jehož schopnosti ze zákulisí tuzemské politiky zná veřejnost díky satirickému seriálu Kancelář Blaník z dílny Stream.cz, uspořádal ve středu shromáždění na podporu své prezidentské kandidatury. Akce se konala na Palackého náměstí v Praze.

Záznam: Předvolební meeting Antonína BlaníkaVideo: Novinky

 
Článek

Hlavní představitel politického satirického seriálu se pro svou kandidaturu rozhodl před několika dny, neboť usoudil, že Češi si rádi volí za politické reprezentanty „neotesance, hulváty a bezcharakterní prasata”.

Jelikož se kvůli výše uvedenému považuje za vhodného kandidáta, rozhodl se vystřídat na pražském Hradě prezidenta Miloše Zemana.

„Slibuju, že budu stejně sprostej k obyčejnejm lidem, jako k vysoko postavenejm osobám,” slíbil Blaník v podání herce Marka Daniela. Lobbista se v kampani může opřít o dvojici svých nejbližších spolupracovníků - Leňuchu a Žížalu.

Blaník na mítinku slíbil mimo jiné lithium do každé rodiny, či zvýšení minimální mzdy na maximum. Označil se za „Masaryka pro 21. století” či slíbil, že zakáže „všechno, co je nejedlý”.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám