Hlavní obsah

Tom Cruise k nepoznání: V Praze točí v ruské uniformě

Novinky, Gabriela Wolfová
Praha

Filmová hvězda Tom Cruise je zpět v Praze. Od středečního rána v české metropoli natáčí pokračování filmu Mission Impossible. První scény točila americká hvězda, která ve filmu nejen hraje, ale také ho produkuje, na pražském Vyšehradě.

Článek

Natáčení probíhá od časných ranních hodin. Tom Cruise je v dobré náladě. Během dne vystřídal dva převleky. Od rána několikrát opakoval scénu, během které si sundával a nasazoval brýle a modrou bundu. Poté se převlékl do uniformy ruského vojáka.

Natáčení probíhá na Vyšehradě. Vyšehradská brána, kde se ve středu točilo, představovala vstup do ruského vojenského objektu. Před branou stála stráž, která byla stejně jako Cruise oblečena do ruské uniformy. Za bránou byly instalovány také detektory kovu.

Foto: Profimedia.cz

Tom Cruise

Tom Cruise bude natáčet  zhruba na deseti lokalitách v Praze včetně Hradčanského a Senovážněho náměstí nebo Hlavního nádraží. Navíc v Mladé Boleslavi stojí už nyní kulisy, které budou představovat věznici.

Natáčení je zatím pouze pracovní, oficiální první klapka padne až v sobotu na Pražském hradě. Cruise stráví v české metropoli asi tři týdny. Poté se natáčení Mission Impossible 4 přesune do Dubaje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám