Hlavní obsah

Ti staří lidé mě potřebují, řekl výherce loterie a dál vstává do práce v šest ráno

– Sutton
Novinky, jky

Jak byste se zachovali, kdybyste vyhráli 245 miliónů korun? Opustili byste práci? Přestěhovali byste se za teplem? Koupili si několik nových automobilů? Brit Ron Elliot vyhrál tuto sumu, tedy osm miliónů liber, v tamější loterii. V pondělí však opět vstával do práce v šest ráno. Ač je mu 67 let, válet se nehodlá a lidi, o které se každý den stará, ve štychu nenechá.

Foto: repro Mail online

Článek

V sobotu vyhrál osm miliónů liber. V zaměstnání mu platí 15 tisíc liber ročně – na svou výhru by si tedy vydělával zhruba něco málo přes 530 let. Jenže jak je vidět, do svého zaměstnání chodí zejména proto, že se díky němu cítí potřebný, nikoli kvůli penězům. Elliot pracuje jako pečovatel starých a nemocných lidí a výpověď dávat podle svých slov nehodlá.

Uspokojuje mě to. Teď jsem v pozici, že bych mohl ve své práci skončit, ale já chci pokračovat
výherce loterie Ron Elliot

„Moji klienti trpí demencí či vážnou ztrátou paměti. Je jim úplně jedno, zda jsem vyhrál v loterii či ne. Obyvatelům toho pečovatelského domu je kolem 90 let. Stále potřebují péči. Musím jim dát snídani, vyprat jim prádlo a postarat se o základní práce v jejich bytech. Když pracujete se starými lidmi, kteří na vás spoléhají, tak si nemůžete jen tak vzít volno,“ uvedl Elliot, který žije v městečku Sutton v hrabství Surrey.

Svůj vítězný tiket si Elliot koupil právě na cestě do práce. S obrovskou výhrou plánuje naložit rozumně. Hodlá si koupit dům, splatit svému synovi hypotéku, zajet si na dovolenou do Indonésie a zvažuje výlet na světový šampionát ve fotbale, který se bude konat příští rok v Brazílii. Informoval o tom britský Daily Mail.

Netušil, kolik vlastně vyhrál

Na oslavu plánuje dát si několik piv se svými přáteli v místní hospůdce. Dodal, že by ze své výhry rád připravil pro obyvatele pečovatelského domu, kde pracuje až 60 hodin týdně, nějaké vánoční překvapení.

Elliot je vdovec a žil sám asi 40 let poté, co jeho manželka po pouhém roce manželství zahynula při autonehodě. Bydlí v mezonetu, který sdílí se spolubydlícím. Když v sobotu viděl výsledky losování, sám ani netušil, kolik vlastně vyhrál. „Netušil jsem, jak velká výhra to je. Teprve v neděli jsem zjistil, o jakou sumu jde,“ dodal pobaveně šťastný výherce.

Reklama

Výběr článků

Načítám