Hlavní obsah

Texasan George Bush se bojí koní

Právo, pur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prezident George W. Bush možná rád vypadá jako tvrdý muž, holdující odvážným zálibám, ale podle nové knihy jednoho z jeho nejbližších spojenců se prý bojí koní. Mexický exprezident Vicente Fox svého politického přítele nepříjemně shodil, když ho označil za "kovboje předního skla" - tedy upřednostňujícího řízení auta - a "nejzpupnějšího chlapíka, jakého v životě potkal".

Článek

Fox popsal setkání v Mexiku krátce po zvolení, kdy Bushovi nabídl, aby se svezl na statném plnokrevníkovi. George Bush se prý však zdráhal. "Milovník koní dokáže vždy poznat, kdy druhý nesdílí jeho vášeň," podotkl exprezident podle listu Washington Post. Na dotaz, jaká je jeho reakce na kritiku ze strany bývalých stoupenců, Bush odvětil: "Moje city nejsou zraněny."

Bush už několikrát hovořil o tom, že na svém ranči v texaském Crawfordu, který koupil v roce 1999, se rád věnuje střelbě na holuby a zahradnickým pracím. Na ranči podle zpráv prý nejsou žádní koně, jen pět kusů dobytka.

Fox je zatím posledním starým přítelem, který zaskočil Bushe v době, kdy šéf Bílého domu čelí ve funkci stále tvrdšímu finále: je tepán za neúspěchy v Iráku i v domácí politice. Donald Rumsfeld, do loňského listopadu jeho ministr obrany, na nedávnou otázku, zda prezidenta postrádá, rázně řekl: "Ne."

Obdobně bývalý guvernér americké centrální banky (Fed) Alan Greenspan napadl dlouze ekonomickou politiku Bushovy administrativy ve svých nových pamětech, když republikánského šéfa Bílého domu obvinil ze špatné fiskální strategie a z toho, že zradil základní stranické principy nízkých výdajů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám