Hlavní obsah

Tereza Maxová touží jít do důchodu

– PRAHA

Kdyby nebyla patronka Nadace pro opuštěné děti Tereza Maxová (34) topmodelkou, pravděpodobně by dostudovala, odpočívala by a věnovala se naplno svému synovi a nadaci. V roce 1997 si Tereza Maxová založila Nadaci pro opuštěné děti, s cílem jim všestranně pomoci. To se jí úspěšně daří. Kromě toho se také naplno věnuje své práci v modelingu.

Článek

"Nedávno jsem se vrátila z Kanárských ostrovů," říká Tereza. "Velikonoce jsem strávila se synem v Monaku, pak mě čekala pracovně Mallorka a Anglie. Je toho teď docela hodně," říká.

Tereza, která vystudovala pražské gymnázium, měla být původně právničkou, ale kvůli modelingu se této práce vzdala. "Původně jsem chtěla být právničkou, dva roky jsem práva studovala. Kdybych dnes nepůsobila jako modelka a neměla nadaci, tak bych asi školu dostudovala a věnovala se právnickému povolání. Nejvíc ze všeho by mě ale bavilo jít už v pětatřiceti letech do důchodu," směje se. "Mohla bych se tak věnovat jen věcem, které mám ráda."

O jiném povolání zatím nepřemýšlí, nelákala by ji ani dráha filmové hvězdy, o níž usiluje leckterá bývalá modelka. "Možná kdyby byly nějaké dobré scénáře, tak bych to zkusila, ale necítím se jako nějaký výrazný herecký talent," říká.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám