Hlavní obsah

Syn Johna Travolty trpí autismem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOLLYWOOD

Travoltův čtrnáctiletý syn Jett trpí autismem, vzhledem ke své příslušnosti ke scientologům herec ale odmítá, aby se podrobil patřičné lékařské péči.

Článek

O chlapcově chorobě informovali média mluvčí Autism Society of America, experti nadace Cure Autism Now a vlivný hollywoodský producent, jehož potomek je postižen podobně a který si proto přeje zůstat v anonymitě.

John Travolta s manželkou Kelly Prestonovou to však dementují. Podle jejich tiskového mluvčího trpí Jett ve skutečnosti tzv. Kawasaki syndromem, který se projevuje horečkami, bolestivými ekzémy a otoky lymfatických uzlin.

"To je však lež," tvrdí kritici, "kterou rozšiřují jen proto, že při autismu se musí pacient mimo jiné podrobit také psychoterapii, což však scientologická církev svým členům zakazuje."

Pokud se podezření na autismus potvrdí, hrozí Travoltovým veřejný skandál. O to větší, že Johnův bratr Joey je producentem publicistického dokumentu Normal People Scare Me Tema: Autismus, tedy cyklu, který si klade za cíl informovat veřejnost o chorobě, jež zejména mezi rodiči dětí zbytečně vyvolává děsivé představy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám