Hlavní obsah

Švýcarská modelka si nechala prodloužit nohy

ŘÍM

Tři centimetry navíc mohou někomu přinést štěstí. Rozhodně tedy ve světě módy. Čtyřiadvacetiletá švýcarská modelka Janina Martigová se rozhodla podrobit se chirurgickému zákroku, aby prodloužila svoje již tak dlouhé nohy a vešla se do uznávaných mezinárodních standardů.

Článek

Se svými 172 centimetry výšky nebyla spokojena, ačkoli okouzlující Kate Mossová, která patří k nejlépe placeným modelkám na světě, je ještě menší a měří pouhých 169 centimetrů. Do oněch kýžených 175 centimetrů jí tedy také trošku chybí. Janina měla sice o tři centimetry "pod míru", mohla se ale zase chlubit mírami 86-60-90. To jí však nestačilo.

Modelka, která už má zákrok za sebou a nyní rehabilituje, vysvětlila, že zákrok nebyl motivován jen estetickými důvody. "Odmalička jsem hodně sportovala," řekla švýcarskému deníku Le Matin Bleu, "a to mi poškodilo stehenní kosti." Janina trpěla silnými bolestmi páteře vyvolanými právě prudkým vývojem kostry. "Nemohla jsem to už snášet a rozhodla jsem se s tím skoncovat," uvedla.

Lékaři operaci označili za velmi bolestivou. Nyní se Janina podrobuje fyzioterapii provázené hodinou plavání a dvaceti minutami gymnastiky za dohledu osobního trenéra. A kdy ji uvidíme na molu? Taková otázka je zatím předčasná. Důležité je to, aby se nyní rychle naučila chodit a běhat, jinak byla operace zbytečná oběť.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám