Hlavní obsah

Švédská elitní jednotka omylem vyhodila do povětří špatný dům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rojdafors

Příslušníci elitní jednotky švédské armády se museli omluvit za trapný omyl. Během cvičení totiž vyhodili do povětří dům nic netušících vesničanů. Jen zázrakem majitelé zrovna nebyli doma. Skupina elitních kavaleristů z jednotky K3 měla za úkol zaútočit na prázdný dům u vesnice Rojdafors, který k tomuto účelu zakoupila armáda. Spustili opravdu děsivý útok - jenomže na dům, vzdálený 200 metrů od pravého cíle.

Foto: Profimedia.cz

Švédským speciálním jednotkám tajné cvičení ani trochu nevyšlo. Ilustrační foto

Článek

"Manželé, kteří dům vlastnili, měli obrovské štěstí, že zrovna nebyli doma. Nejspíše by při útoku zahynuli," uvedl jeden ze sousedů. Vojáci si jak přední i zadní dveře otevřeli výbušnou náloží. Podobný osud potkal i všechna okna v domě. Až pak si uvědomili svůj omyl. Informoval o tom server Ananova.

Švédská jednotka K3 je přitom považována za jednu z nejlepších útočných jednotek ve Švédsku a často je srovnávána s britskými SAS nebo americkými SEAL.

"Už jsme po sobě uklidili a majitele jsme samozřejmě kontaktovali. Vše se vyřešilo k obecné spokojenosti," vyjádřil se k průšvihu armádní mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám