Hlavní obsah

SuperStar rozdělila bydliště Vaňkových

Právo, Šárka Tonarová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIRKOV

Rodiče finalistky televizní soutěže Superstar Šárky Vaňkové z Jirkova na Chomutovsku poznávají na vlastní kůži, jaké to je mít doma populární ratolest. "Lidé nás poznávají, ztratili jsme část soukromí," připustila matka Lenka Vaňková. Není to vždy jednoduché, protože neslýchává jen chválu, ale i jedovaté poznámky i prachobyčejné drby.

Foto: Anna Čelouchová

I takový zvoneček si můžete vyrobit.

Článek

Šestatřicetiletá žena ale není typem člověka, který by pomluvy jen tak přehlížel. Jakmile se městem začaly šířit zvěsti o tom, že je Šárka namyšlená, vystoupila na dceřinu obhajobu v místním tisku.

"Když se natáčel medailón na Červeném Hrádku, čekali tam lidé tři hodiny a pak Šárku viděli jen patnáct minut. Okamžitě se začalo tvrdit, že je namyšlená, protože si na ně neudělala čas. Musela jsem se ozvat. Vřelo to ve mně. Šárka za nic nemohla, musela se striktně podřídit scénáři. Mrzelo ji to. Není namyšlená, je to obyčejná dívka," hájí Šárku matka.

"To není kvůli Hrádku. Je nafoukaná už dávno. Viděl jsem ji v Globusu, jak předbíhala," tvrdí jirkovský šesťák Pavel. "Ne, ne, je to prima holka. K nám do školy chodí její brácha. Když za ním přišla, podepsala se nám na ruce," odporuje Pavlovi třeťák David.

Město se rozdělilo

I v Jirkově je mnohým celá soutěž úplně lhostejná. Zbytek se však rozdělil na dva tábory: příznivce a odpůrce jirkovské rodačky. "Já jí posílám hlasy pořád. Je z Jirkova, tak je jasné, že chci, aby vyhrála," přiznala se prodavačka, která by mohla být klidně Šárčinou babičkou.

"Kdepak, ať vyhraje Aneta. Je mnohem talentovanější. Má hlas, co se neztratí v zahraničních hitparádách. Šárka je milá, snaživá, ale průměrná," odporují příznivci Anety. A ve vřícím kotli rozporuplných reakcí se smaží rodina vycházející hvězdičky.

Pro matku Lenku je asi nejtěžší smířit se s rychlostí, s jakou se z její šestnáctileté dcery stala ze dne na den samostatná žena.

"Psychicky vyzrála, je mnohem samostatnější. Už si ode mě nenechá radit. Soutěž jí vzala kus dětství, ale je to její cesta za jejím snem. Já jsem ji jen nechala letět. Snažím se řídit heslem, co jsem si připlácla na lednici. Podle něj musíme dětem dát dvě věci: kořeny a křídla," přiznala a dodala, že kdyby mohla vrátit čas, přiměla by dceru, aby se soutěží pár let počkala.

Bez pochybností si Šárčinu slávu užívá snad jen její mladší bratr Martin. "Je to skvělé, co je slavná, letí na mě holky," přiznal se třeťák. "Mrzí mě jen, že už na sebe nemáme čas. Ani se nepereme, když přijede," posmutněl.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám