Hlavní obsah

SuperStar: Říčany žijí Anetiným úspěchem

Právo, Jakub Troníček
ŘÍČANY

Velkolepým ohňostrojem oslavili obyvatelé Říčan v neděli večer vítězství své oblíbené Anety Langerové v soutěži Česko hledá SuperStar. Vyhlášení výsledků sledovaly na velkoplošné obrazovce na Masarykově náměstí i přes vytrvalý déšť téměř dva tisíce lidí.

Foto: Jiří Smutný
Článek

"Slavilo se spontánně, byla tu úžasná atmosféra. Anetu tady spousta lidí zná a ví, že je to moc fajn holka," tvrdí vedoucí informačního centra Městského úřadu v Říčanech Jitka Bahenská.

Velkoplošnou projekci posledního dílu soutěže, stejně jako následné oslavy, organizovala říčanská radnice, slavnostní ohňostroj byl však podle Bahenské hrazen ze sponzorských darů.

"Začalo to bouchat hned, jak zaznělo Anetino jméno. Bylo to skvělé," pochvaluje si Bahenská a dodává, že domů se odcházelo až dlouho po půlnoci. "Šla jsem spát až k ránu, ale stálo to za to, Anetě to moc přeju," svěřuje se jedna z účastnic nedělních oslav. 

Po novinách se jen zaprášilo

I když Říčany mají více než deset tisíc obyvatel, sedmnáctiletá Aneta Langerová je tu, zejména mezi mladými, velmi známá. "Mezi mládeží je hodně oblíbená, byla členkou tenisového klubu a dětského pěveckého sboru," upřesňuje Bahenská.

"Lidi už skoupili všechny noviny, kde byla její fotka," směje se trafikantka v ulici, kde Aneta bydlí. Její triumf byl ostatně mezi místními tématem číslo jedna po celý včerejšek. "Znám ji odmalička, byla vždycky hodně nadaná, i sportovně," vzpomíná prodavačka.

"Kdyby nevyhrála, tak to už bychom byli asi opravdu národ hluchých. A to neříkám z nějakého patriotismu," upozorňuje žena ve středních letech. I ona zná Anetu osobně, bydlí ve stejné ulici.

"Vím, že to už bylo řečeno mnohokrát, ale ona je opravdu v pohodě a na nic si nehraje." S tím souhlasí i Jitka Bahenská z městského úřadu: "Je milá, skromná a upřímná. Jen doufejme, že se s ní teď svět nezatočí."

Reklama

Související články

Aneta Langerová

Sedmnáctiletá studentka obchodní akademie v Praze.

SuperStar: u bookmakerů vede Issa a Langerová

Ve finále soutěže Česko hledá SuperStar zbyli tři soutěžící - Aneta Langerová, Sámer Issa a Šárka Vaňková. Komu v osmém kole nejvíce věří české sázkové...

SuperStar: Langerové fandí celé Říčany

Městečko Říčany u Prahy nyní žije nedělním finále soutěže Česko hledá SuperStar. Většina místních drží pěsti sedmnáctileté okaté studentce Anetě Langerové,...

Výběr článků

Načítám