Hlavní obsah

Studenti uspořádali divoký večírek. „Opili” dokonce i vzduch

Novinky, mšv

K pořádné bouřlivému večírku došlo na předměstí Bethesdy v americkém státě Maryland. Zhruba 70 nezletilých studentů, kteří si uspořádali party, dělalo takový rozruch, že na ně sousedé zavolali policii. Jaké překvapení pak na strážníky čekalo, když při testech zjistili, že dokonce i samotný vzduch v domě vykazuje přítomnost alkoholu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Divoká oslava, která se uskutečnila už v listopadu, ale informace o ní se objevily až nyní, neměla dlouhého trvání. Ukončili ji tři strážníci policie okrsku Montgomery poté, co obdržely několik stížností na velký hluk. Když dorazili, spatřili, že jsou okna utěsněná igelitovými pytli, všude po domě se válejí prázdné plechovky i lahve a podlaha je lepkavá od rozlitého alkoholu.

Všem studentům bylo mezi 17 a 20 lety a alkohol se smí v USA konzumovat až od 21 let, na kdy je nastavená hranice dospělosti. Účastníci večírku proto zpanikařili natolik, že se asi osm z nich zamklo před hlídkou v koupelně a jeden dokonce vyskočil z okna ve druhém patře, aby se vyhnul konfrontaci s policií.

Strážníci všechny mladistvé prověřili na přítomnost alkoholu. Podle lokálního portálu WLJA nejméně jeden z přístrojů na detekci alkoholu zaregistroval, že i vzduch uvnitř domu je poněkud opilý. Ukázal hodnoty 0,01 BAC, tedy podíl alkoholu v krvi, což není sice ani dost na to, aby měl člověk zákaz řídit, ale na vzduch v domě slušný výkon.

Další přestupek v roce

Policie nakonec obvinila šest lidí, kteří uvedli, že v domě bydlí, za držení alkoholu a také za jeho poskytnutí dalším nezletilým. Strážníkům ovšem už odmítli říct, jak se dostali k tak obrovskému množství nápojů, že „opili“ i vzduch v domě.

Ukázalo se, že všichni z nich chodí na soukromou univerzitu v přilehlém Washingtonu DC a jsou součástí studentského bratrstva Sigma Alpha Epsilon. To se v letošním školním roce dopustilo už tří přestupků a byly na něj uvaleny čtyři sankce samotnou univerzitou.

Podle soudních dokumentů může společenství čelit pokutě až ve výši 315 000 dolarů, což je zhruba 6,8 miliónu korun. Podle serveru WJLA je ovšem takto vysoký postih pro studenty velmi nepravděpodobný.

Reklama

Výběr článků

Načítám