Hlavní obsah

Student postavil auto ze 4 000 plechovek od piva

Novinky, jky
HATFIELD

Třiadvacetiletý student školy designu Jack Kirby postavil obdivuhodnou skulpturu. Z více než čtyř tisíc plechovek od piva sestavil Angličan model auta 1965 Ford Mustang v životní velikosti. Snaživý student "musel" pít čtyři plechovky Budweiseru denně po dobu tří let, aby se ujistil, že bude mít dostatek stavebního materiálu.

Článek

"Byla to opravdu těžká práce. Myslím, že si dám několik plechovek na oslavu," řekl se smíchem Kirby. Studuje školu umění a designu nedaleko svého domova v Hatfieldu v hrabství Hertfordshire. O nadšeném konzumentovi piva a amatérském "staviteli aut" informovali v tomto týdnu britské servery.

Zástupci firmy Budweiseru nezaháleli a velmi rychle přispěchali s oficiální gratulací. "Chtěli bychom Jackovi poblahopřát za jeho úspěšnou snahu," uvedl zástupce pivovaru. Kirby zřejmě zaslechl, že Budweiser nabízí lidem šanci vyhrát tradiční Mustang, a tak si nechtěl nechat ujít příležitost.

Recyklovanou repliku svého vysněného auta stavěl z plechovek přibližně měsíc. "Miluji Mustangy a když jsem slyšel, že dává Budweiser jednoho do aukce (předměty se draží na webových stránkách pivovaru za body, které lidé získají kupováním pivních plechovek - pozn. red.) nechtěl jsem si to nechat ujít. Mám zatnuté všechny pěsti a držím si palce, ale pokud nevyhraji, tak budu mít aspoň druhou nejlepší věc. Přesnou repliku z pivních plechovek," dodal Kirby.

Reklama

Výběr článků

Načítám