Hlavní obsah

Středoškolák zachránil stařenku z kolejí těsně před příjezdem vlaku

Novinky, Markéta Klánská
Melbourne

Sedmnáctiletý Australan Ryan Miller se minulý týden projevil jako skutečný hrdina. Když se na zastávce hromadné dopravy australského státu Victoria zhroutila osmdesátiletá žena přímo na koleje, pohotově skočil za ní a pomohl jí zpět na nástupiště.

BEZ KOMENTÁŘE: Středoškolák duchapřítomně skočil pro ženu do kolejiště

 
Článek

Záznam bezpečnostních kamer ze zastávky Box Hill na předměstí Melbourne ukazuje, jak se na vzdálenějším konci nástupiště z ničeho nic k zemi skácela žena a spadla přímo na koleje. Kolem se okamžitě utvořil hlouček lidí, ze kterých se jako nejodvážnější projevil právě 17letý Miller.

„Podíval jsem se a zjistil, že do příjezdu vlakové soupravy zbývají pouze dvě minuty. Kolem bylo jen pár lidí, jedna žena odběhla pro pomoc a ostatní panikařili. Došlo mi, že někdo tu paní musí dostat pryč z kolejiště,“ uvedl pro regionální deník Manningham Leader student z melbournského předměstí Park Orchards.

Pohotové jednání se vyplatilo

„Popadl jsem ji za rameno a říkal jí, že musíme pryč. Ona ale neřekla vůbec nic, podle mě byla v šoku. Naštěstí byla souprava stále ještě dostatečně daleko, abych ji mohl vytáhnout nahoru. Také jsem zvedl ruku, abych upoutal řidičovu pozornost,“ pokračoval Miller, kterému se nakonec s pomocí přihlížejících podařilo ženu vytáhnout.

„Pak jsem se otočil a viděl, že je vlak asi pět metrů ode mě, téměř ale zastavil,“ dodal student.

Žena byla s poraněním kyčle převezena do nedaleké nemocnice a z Millera se stal hrdina, jehož duchapřítomné jednání by mělo jít příkladem.

„Udělujeme pochvalu Ryanovi za jeho jednání, stejně jako našemu personálu za pomoc v situaci, která se mohla vyvinout opravdu děsivým způsobem,“ uvedla mluvčí dráhy.

Reklama

Výběr článků

Načítám