Hlavní obsah

Štěně mířilo na čínský trh s psím masem, záchrana přišla včas

Novinky, nčs

Roztomilé štěně francouzského buldočka, které se narodilo v čínském městě Harbin, mělo putovat na tamní trh s psím masem. Pro Rudyho ale nakonec vše dobře dopadlo a našel nový domov u majitelů z Kalifornie. Od jisté smrti ho přitom dělilo jen několik minut, informuje agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Psa zachránili před cestou na jatkaVideo: AP

 
Článek

Na čínské ulice Rudy putoval zřejmě kvůli netradičnímu jazyku, který se chovatelům pravděpodobně nelíbil. Z brouzdání po čínských ulicích se štěně dostalo až do nákladního automobilu mířícího na psí jatka.

Jen několik minut před příjezdem automobilu do cíle přišlo pro psí posádku vysvobození. Pracovníci z organizace Slaughterhouse Survivors vyplatili řidiče a zachránili zvířata v klecích před smrtí.

Společnost se zaměřuje na záchranu psů v Číně

Cesta Rudyho pokračovala do spolku RoadDogs, který se specializuje na záchranu buldoků, a to například i s estetickou vadou. Tam už si zhruba ročního psa vyhlédli noví majitelé z Kalifornie.

Manželé Oliviersovi se do Rudyho okamžitě zamilovali. Jeho jazyk, který neustále visí všude možně, nezpůsobuje žádné větší komplikace. „Jen u jídla a pití je vždycky okolo misek pěkný nepořádek,” říká Kelli Oliviersová.

Kousání zbožňuje

„Rudy si oblíbil ze všeho nejvíc kousání hraček, naprosto to miluje. Kvůli jeho vzhledu si ho oblíbili i ostatní lidé. Zbožňuje i cesty autem, když může vystrčit hlavu z okýnka a usmívat se na ostatní,” popisuje Oliviersová.

Ačkoliv toho má za sebou Rudy zřejmě hodně, na lidi v žádném případě nezanevřel. „Když potkáme cizího člověka, Rudy se ihned běží pomazlit a rozdat pár polibků,” dodala majitelka.

Konzumace psího masa není v Číně neobvyklá. Tradičně se dokonce pořádá i jeho festival. Na Rudyho už však nic špatného nečeká, a tak se třeba zúčastní psích závodů, stejně jako jeho větší jmenovec.

Reklama

Výběr článků

Načítám