Hlavní obsah

Stádo slonů se neznámo proč vydalo na 500 kilometrů dlouhý pochod. Blíží se k velkoměstu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K sedmimilionovému čínskému městu Kchun-ming se ve středu přiblížilo stádo 15 slonů, kteří před nedávnem opustili z neznámých důvodů přírodní rezervaci na jihu Číny a od té doby urazili vzdálenost 500 kilometrů. Sloni při své cestě způsobili škody v zemědělství za 6,8 milionu jüanů (22,3 milionu Kč) a úřady se je nyní snaží udržet mimo obydlené oblasti, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Stádo slonů opustilo rezervaci a dorazilo do 500 km vzdáleného městaVideo: Reuters

 
Článek

Stádo, žijící v oblasti poblíž města Pchu-er, známé pěstováním čaje, mělo původně 16 členů. Dva sloni se ale vrátili domů, zatímco jedno mládě se během cesty narodilo. Ve středu byli chobotnatci spatřeni v okolí města Jü-si, asi 20 kilometrů od Kchun-mingu.

Skupinu slonů sleduje 360 lidí se 76 auty a devíti drony, napsala agentura Nová Čína. K odlákání zvířat od města je jako návnada využívána potrava, vztyčeny byly bariéry. Policie v provincii Jün-nan, která hraničí s Vietnamem, Laosem a Barmou, rovněž blokuje dopravu tam, kde sloni přecházejí silnice.

Expert na slony Čchen Ming-jung agentuře Nová Čína řekl, že se jedná o nejdelší migraci slonů zaznamenanou v Číně. Podle Čchena je možné, že stádo má „nezkušeného vůdce, který ho zavedl na špatnou cestu“.

Při raketovém poplachu chránily slonice svá mláďata

Koktejl

Agentura Nová Čína rovněž připomněla, že v lesních porostech je stále méně jedlých rostlin, což vytváří na zvířata tlak, aby se přesouvala do jiných oblastí.

Minulý týden se zmíněné stádo slonů procházelo šest hodin po městě E-šan, jehož obyvatelé byli varováni, aby neopouštěli domovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám