Hlavní obsah

Srílanský kat utekl ze zaměstnání, když poprvé uviděl šibenici

Nový srílanský mistr popravčí nevykonával své povolání dlouho. Vlastně ho v praxi nezačal vykonávat vůbec, protože když poprvé uviděl šibenici, propadl panice, utekl a do zaměstnání se už nevrátil, napsala ve středu agentura AFP s odvoláním na šéfa místních věznic.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

„Řekl, že z toho má hrůzu, jen když vidí šibenici,“ prohlásil generální komisař věznic Čandrarásna Palegama o novém zaměstnanci. „Od té doby do práce nepřišel. Myslím, že se budeme muset poohlédnout po novém katovi.“

Neúspěšného kata vybrali minulý týden ze 176 kandidátů. Stalo se tak několik měsíců poté, co se loni dva předchozí kati nedostavili do práce. Absolvoval týdenní základní výcvik, jeho součástí ale nebyla prohlídka šibenice. Palegama proto pro agenturu Reuters poznamenal, že příštímu zájemci o práci šibenici raději ukážou ještě před začátkem výcviku.

Srílanský mistr popravčí může počítat s měsíčním platem odpovídajícím asi 85 dolarům (zhruba 1700 korun). Na Srí Lance je sice trest smrti v platnosti, ale nikdo nebyl popraven od roku 1976.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám