Hlavní obsah

Soutěž Milionář umožní invalidovi operaci

ZÁHŘEB

Obyvateli Chorvatska, který se pohybuje na vozíčkovém křesle, se otevřely nové naděje na uzdravení. V populární televizní soutěži "Chcete být milionářem?" totiž právě vyhrál 34 tisíc eur (asi 1,02 miliónů korun), což představuje přibližně polovinu částky potřebnou na operaci.

Foto: Jaroslav Winter

Zahajovací koncert Dagmar Peckové, Štefana Margity a Miroslava Sekery si do vernéřovického kostela přišlo poslechnout přes osm set návštěvníků.

Článek

Devětatřicetiletý Ivan Bedek prodělal v roce 1990 těžké zranění během balkánských nepokojů. Od té doby je odkázán výhradně na svůj invalidní vozík.

Operativní zákrok, který by jej opět postavil na nohy, stojí 70 tisíc eur (asi 2,1 miliónů korun) a provádí se v texaském Houstonu.

Půjde za svým cílem

"Ačkoliv mi výhra nestačí na celou operaci, jsem nyní na poloviční cestě k ní," prohlásil v pátek nadšený Bedek pro deník Vecemji.

Dodal, že se nyní bude trpělivě snažit potřebnou částku zkompletovat. Štěstí bude pokoušet v dalších soutěžích, dokud nevyhraje zbytek.

Reklama

Související články

Milionáře nahradí Supermilionář

Populární soutěž Chcete být milionářem, která před dvěma roky v USA náhle přišla o zájem diváků, se nyní vrátí na obrazovky stanice ABC jako Supermilionář....

Výběr článků

Načítám