Hlavní obsah

Soud odročil spory Sidovského s Vondráčkovou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Tři žaloby, které podali Janis Sidovský a Pavel Vítek na zpěvačku Helenu Vondráčkovou a jejího manžela Martina Michala, začal v pondělí 29. srpna projednávat Krajský soud v Praze. Brzy po zahájení jednání byly zmíněné pře odročeny. Novinky o tom informovala agentura Press News.

Článek

"Dva z těchto sporů jsou vedeny ze strany pánů Sidovského a Vítka proti Heleně Vondráčkové," upřesnila Jana Gavlasová, právní zástupkyně Heleny Vondráčkové a Martina Michala. Doplnila, že předmětem sporu je úhrada smluvní pokuty. Sidovský a Vítek tvrdí, že o spolupráci s jejich společností se měla Vondráčková vyjadřovat negativně.

Třetí soudní řízení je vedeno společně proti Vondráčkové a Michalovi. "V této věci jde o ochranu osobnosti," poznamenala Gavlasová. "Sidovský a Vítek se žalobou mimo jiné domáhají toho, aby bylo mým klientů zakázáno vyjadřovat se o nich tak, že Sidovský nikdy nebyl jejím manažerem a že je špatný a že nadto Vondráčkové dluží peníze a že lžou," doplnila Gavlasová.

Michal: Sidovský manažerem? Nesmysl

"Pokaždé, když jsme se s manželkou na adresu Sidovského vyjádřili, byla to vždy pouze naše reakce na jeho výroky v médiích," sdělil Michal. Podle něj je jeho podnět soudu irelevantní stejně jako další bod žaloby, v němž se Sidovský domáhá, aby Vondráčková s Michalem uznali, že byl v minulosti manažerem zpěvačky. "Tvrdit něco takového je neuvěřitelně směšné," řekl tiskové agentuře Korzo Michal.

Martin Michal a Helena Vondráčková už delší dobu vymáhají na Sidovském honorář za natáčení televizního pořadu Dlouhá noc s Helenou. "Sidovský tvrdí, že to, co říkáme, není pravda, a že na dubnové natáčení pořadu si Helenu neobjednal," upřesnil Michal. "Kdyby vyrovnal všechny finanční závazky, které vůči nám má, nikdy by k těmto sporům nemohlo dojít," vysvětlil Michal.

"Místo šikanózních žalob by měl pan Sidovský prostředky, které takto prosoudí, raději věnovat na úhradu svých dluhů," dodal Michal s tím, že by místo nesmyslných žalob "měl zaplatit hodiny zpěvu Pavlu Vítkovi". "Bylo by to účelnější než podávání nesmyslných žalob," podotkl Michal.

Janis Sidovský nejprve oznámil, že k daným věcem uspořádá tiskovou konferenci. Tu však posléze zrušil, protože soudní líčení byla záhy po zahájení odročena. "Zatím není nic nového, co bych mohl komentovat," řekl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám