Hlavní obsah

Sokol u protinožců zaútočil na pracovníka letiště, neminul

Novinky, nčs

Pořádný šok zažil pracovník australského letiště v Sydney. Po vstupu do jednoho z hangárů se na překvapeného muže vrhl sokol, který si v budově vytvořil hnízdo. Napadenému muži teď hrozí, že přijde o oko.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

K útoku ptáka došlo v letištním hangáru minulý týden. Sokoli hnízdí v letištních objektech už dvě desetiletí a pro pracovníky představují nebezpečného nepřítele. Tentokrát si útok sokola vyžádal zranění muže. Ten byl poraněn v obličeji a hrozí mu, že přijde o jedno oko.

„Členové personálu se nyní reálně obávají dalších útoků sokolů,” prozradil Richard Olsen z odborové organizace. Podle něj jsou zaměstnanci nadále nuceni pracovat v hangárech bez adekvátních ochranných prostředků.

Klokani si dali dostaveníčko na záchodech a požírali toaletní papír

Koktejl

Mluvčí společnosti Qantas, jejíž letadla pracovníci v hangárech udržují, uvedl, že se jednalo o první takový útok na jejich zaměstnance. „Pracovníci již byli upozorněni na přítomnost ptáků v hangárech,” řekl.

Dodal, že sokoli na letišti plní úlohu přirozených nepřátel myší a menších ptáků, kteří můžou být pro provoz letiště nebezpeční.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám