Hlavní obsah

Snowboardista zázračně přežil děsivý pád ze skalnatého srázu

Novinky, vps

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zřejmě na nezkušenost doplatil snowboardista, který se chtěl projet ve volném terénu poblíž francouzského střediska Superdévoluy. Nemohl sjet prudký skalnatý sráz, tak se rozhodl, že ho zdolá pěšky. K jeho smůle ovšem uklouzl a skutálel se z něj. Lze jen stěží uvěřit, že se mu při hrozivě vypadajícím pádu nic nestalo.

BEZ KOMENTÁŘE: Snowboardista zázračně přežil hrůzostrašný pád ze srázu

 
Článek

Francouzský mladík, který si svou jízdu natáčel pomocí kamery na helmě, měl problémy už před pádem. Některé části terénu pro něj byly obtížně sjízdné a překonával je pouze s vypětím všech sil. Na snowboardu měl nalepený štítek s čárovým kódem, „prkno“ tak pravděpodobně bylo z půjčovny. Lze proto předpokládat, že jezdec byl začátečník, který přecenil své možnosti.

Sejít svah pěšky se tak zdálo jako celkem rozumné rozhodnutí, to by ovšem nesměl snowboardista podklouznout. Svah byl opravdu prudký, mladík tak neměl šanci pád ubrzdit. Na skalnaté části se nekontrolovaně roztočil, poté chvíli letěl vzduchem a nakonec dopadl do sněhu.

Z cinkání snowboardistovy helmy o skálu běhá mráz po zádech, ale naštěstí se mu nic nestalo, jak je vidět na konci videa, kdy na kameru ukazuje svou tvář. Místo zranění se tak musí vyrovnávat jen s tvrdou kritikou zkušených snowboardistů, kterým vadí, že se mladý Francouz vydal na jízdu i přes absenci zkušeností, bez potřebného vybavení a především bez doprovodu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám